logo maco
text contact about us info

Εκτύπωση
θερμομεταφοράς-
Υλικά- Δυνατότητες


Θέματα και σχέδια για εκτύπωση

Το προς εκτύπωση αρχείο

Υλικά και επιφάνειες που είναι δυνατό να εκτυπωθούν

Φροντίδα των εκτυπωμένων ρούχων

Λοιπές ερωτήσειςΣυλλογή
Εποχιακά
Προτυπωμένα
Στρας
Κάρτα πόντων
Δωροεπιταγή

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

FAQΕκτύπωση θερμομεταφοράς -Υλικά - Δυνατότητες:

 1. Τι ακριβώς είναι η μέθοδος της θερμομεταφοράς;
 2. Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στη μέθοδο αυτή;
 3. Μπορώ να τυπώσω τα πάντα με αυτήν την μέθοδο;
 4. Ποια είναι η πιο ανθεκτική από τις τρείς εκτυπώσεις; Η απλή, η επικαλυπτική ή το βινύλιο;
 5. Μπορώ σε ένα χρωματιστό ύφασμα να τυπώσω και βινύλιο και επικαλυπτκή στάμπα;
 6. Η μέθοδος θερμομεταφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο υφάσματος;
 7. Μπορώ να τυπώσω χρυσό, ασημί ή glitter;
 8. Μέχρι πόσα χρώματα μπορώ να έχω σε μία εκτύπωση βινυλίου;
 9. Μπορώ να τυπώσω με βινύλιο σε λευκό ύφασμα;
 10. Ποιες χρωματικές δυνατότητες διαθέτω εάν θέλω να τυπώσω ένα κείμενο;
 11. Μπορώ να προμηθευτώ μια στάμπα από το κατάστημά σας και να την τυπώσω σε ρούχο μου μόνος μου στο σπίτι;
 12. Θέλω να τυπώσω μια φωτοραφία. Υπάρχουν περιορισμοί στο χρώμα του υφάσματος που θα τυπώσω;
 13. Γιατί όταν τυπώνω φωτογραφικό αρχείο σε χρωματιστό ύφασμα το υλικό είναι σκληρό και δύσκαμπτο; Μπορώ να το αποφύγω αυτό;
 14. Υπάρχει μέθοδος ψηφιακής εκτύπωσης απευθείας σε ρούχο;


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ 1. Τι ακριβώς είναι η μέθοδος της θερμομεταφοράς;

 2. Η θερμομεταφορά είναι μία μέθοδος εκτύπωσης που εισήχθει στην αγορά τουλάχιστον πριν 30 χρόνια και έδωσε την δυνατότητα εκτύπωσης σε ενδύματα χωρίς να απαιτείται η μεγάλη ποσότητα τεμαχίων και η τεχνική πολυπλοκότητα της χρονοβόρας μεθόδου της μεταξοτυπίας. Από τότε μπορεί ο καθένας να τυπώσει το δικό του σχέδιο σε όποιο t-shirt επιθυμεί και να αποκτήσει σε σύντομο χρόνο ένα ξεχωριστό, εξατομικευμένο μπλουζάκι. Βασίζεται στην ψηφιακή εκτύπωση και κοπή υλικών που στη συνέχεια μεταφέρονται στο ύφασμα με τη βοήθεια υψηλής θερμοκρασίας και πίεσης.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 3. Ποια υλικά χρησιμοποιούνται στη μέθοδο αυτή;

 4. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι τα εξής:

  Το χαρτί της απλής εκτύπωσης.
  Πρόκειται για ένα χαρτί με ειδική επίστρωση σιλικόνης πάνω στο οποίο τυπώνεται σε laser εκτυπωτή το θέμα ανεστραμμένο (σαν να το βλέπουμε μέσα από καθρέφτη). Κατόπιν τοποθετείται με την τυπωμένη επιφάνεια επάνω στο ύφασμα και πρεσάρεται. Αφαιρούμε το χαρτί και... αυτό ήταν! Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται για τα λευκά υφάσματα αλλά και για τα ανοιχτόχρωμα όταν πρόκειται να τυπώσουμε θέμα με πιο σκούρα χρώματα από αυτό του υφάσματος και τα οποία θα επηρεαστούν σε μικρό βαθμό από το χρώμα του ρούχου.

  Το υλικό της επικαλυπτικής εκτύπωσης.
  Όταν θέλουμε να τυπώσουμε σε σκουρόχρωμο ή μαύρο ύφασμα δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το απλό χαρτί διότι τα χρώματα δεν θα φανούν. Σε αυτήν την περίπτωση μεταφέρουμε το εκτυπωμένο θέμα με πρεσάρισμα σε ένα λευκό επικαλυπτικό υλικό. Κόβουμε εάν θέλουμε με ψαλίδι τα τμήματα που θεωρούμε περιττά και μεταφέρουμε την στάμπα στο ύφασμα με την χρήση της ειδικής πρέσας.

  Το βινύλιο.
  Υλικό που χρησιμοποιείται και πάλι για τα σκουρόχρωμα και μαύρα υφάσματα. Πρόκειται για μια λεπτή μεβράνη πολυουρεθάνης επάνω σε πολυεστερικό φορέα με ματ επιφάνεια. Εδώ το θέμα μας δεν εκτυπώνεται αλλά χαράσσεται με την χρήση cutter. Αφού το μηχάνημα κοπής χαράξει το επιθυμητό σχέδιο επάνω στο βινύλιο απομακρύνουμε κάθε περιττό κομμάτι αφήνοντας επάνω στον φορέα μόνο αυτό που αποτελεί το θέμα μας. Κατόπιν με την βοήθεια πίεσης και θερμοκρασίας το μεταφέρουμε στο ύφασμα.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 5. Μπορώ να τυπώσω τα πάντα με αυτήν την μέθοδο;

 6. Σε γενικές γραμμές οποιοδήποτε θέμα ή είδος αρχείου μπορεί να εκτυπωθεί σε ύφασμα με τη μέθοδο της θερμομεταφοράς. Αυτό όμως που πρέπει να ληφθεί υπόψιν πάντα είναι το είδος του αποτελέσματος. Το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι ένα t-shirt τόσο αισητικά αποδεκτό όσο και άνετο όταν φορεθεί. Τα χαρακτηριστικά της μεθόδου αλλά και των υλικών απαιτούν μερικές φορές κάποιες τροποποιήσεις τόσο στο ίδιο το εικαστικό όσο και στο αρχείο.

  Για τα λευκά υφάσματα δεν υπάρχει ουσιαστκά κανένας περιορισμός.Η εκτύπωση με απλό χαρτί θερμομεταφοράς μοιάζει πολύ με την εκτύπωση οποιουδήποτε αρχείου σε λευκό χαρτί σε έναν οικιακό εκτυπωτή. Αυτό που βλέπετε στον υπολογιστή σας, στο σχέδιό σας, στην φωτογραφία σας αυτό θα τυπωθεί και πάνω στο t-shirt. Τα χρώματα είναι κοντά σε αυτά του προτοτύπου (εξαρτώνται από την ισορροπία χρωμάτων της εκάστοτε οθόνης, την διαχείριση χρωμάτων και το είδος του εκτυπωτή, το υλικό τηε εκτύπωσης και τέλος το ίδιο το αρχείο. Μόνος περιορισμός το μέγεθος της εκτύπωσης που δεν μπορεί να υπερβαίνει το Α3 (περίπου 28εκ. x 40εκ.)

  Όσον αφορά τα δύο άλλα υλικά εκτύπωσης για τα σκουρόχρωμα και μαύρα υφάσματα υπάρχουν κάποιες παράμετροι που πρέπει πάντα να λαμβάνονται υπόψιν. Τόσο το βινύλιο όσο και το επικαλυπτικό υλικό κόβονται περιγραμματικά είτε με μηχανικό τρόπο είτε με το χέρι. Επομένως το θέμα μας δεν μπορεί να έχει περιοχές που να σβήνουν επάνω στο ύφασμα (ντεγκραντέ) αλλά ούτε και πολύ μικρά ή ιδιαίτερα περίπλοκα σχήματα. Επιπροσθέτως το βινύλιο είναι ένα μονόχρωμο υλικό. Εάν το θέμα μας περιέχει περισσότερα χρώματα θα πρέπει να διαχωριστεί η κάθε χρωματική περιοχή (με την προϋπόθεση πως αυτές είναι περίκλειστες και ξεχωριστές) και να κοπούν περισσότερα βινύλια (τόσα όσα τα χρώματα). Επίσης το χρωματολόγιο του βινυλίου είναι συγκεκριμένο. Διαλέγουμε από αυτό ανεξαρτήτως των χρωμάτων που έχει το θέμα μας. Μέγιστο μέγεθος για την επικαλυπτική στάμπα είναι το Α3 (περίπου 28εκ. x 40εκ.). Με το βινύλιο μπορούμε να καλύψουμε αρκετά μεγαλύτερο μέρος του t-shirt (σε κάποιες περιπτώσεις και ολόκληρη την μπροστινή ή πίσω πλευρά του ρούχου).


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 7. Ποια είναι η πιο ανθεκτική από τις τρείς εκτυπώσεις; Η απλή, η επικαλυπτική ή το βινύλιο;

 8. Και τα τρία υλικά είναι εξίσου ανθεκτικά υπό την προϋπόθεση πως περιποιούμαστε το t-shirt μας με τον ενδεδειγμένο για κάθε υλικό τρόπο (δείτε σχετικό θέμα). Είναι σημαντικό να θυμάστε πως τα υφάσματα τα οποία έχουν τυπωθεί με το απλό χαρτί ή το επικαλυπτικό υλικό πρέπει να σιδερώνονται πάντα επάνω στην εκτύπωση. Σε αυτήν την περίπτωση θα ευχαριστηθείτε το αγαπημένο σας t-shirt για μια ζωή.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 9. Μπορώ σε ένα χρωματιστό ύφασμα να τυπώσω και βινύλιο και επικαλυπτκή στάμπα;

 10. Βεβαίως. Σε περιπτώσεις όπου το θέμα μας περιλαμβάνει τόσο κείμενο όσο και εικόνα χωρίς να περιλαμβάνονται και τα δύο στο ίδιο φόντο και επιθυμούμαι να τυπώσουμε σε σκουρόχρωμο ή μαύρο ύφασμα, τότε θα καταφύγουμε στο βινύλιο για τα γράμματα και στην επικαλυπτική για την/τις εικόνες, με εντυπωσιακά συνήθως αποτελέσματα. Ένα τέτοιο t-shirt χρειάζεται από εμάς λίγη περισσότερη έννοια. Να θυμόμαστε πως μετά το πλύσιμο σιδερώνουμε μόνο τις εικόνες και όχι το κείμενο.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 11. Η μέθοδος θερμομεταφοράς μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάθε τύπο υφάσματος;

 12. Τα θερμομεταφερόμενα υλικά που αναφέραμε έχουν τέτοια σύνθεση ώστε να προσφύονται σχεδόν σε όλα τα υφάσματα εκτός από τα νάυλον και τα αδιαβροχοποιημένα. Π.χ. σε αντιανεμικά, αδιάβροχα μπουφάν και τσάντες, ολόσωμες στολές αγώνων μηχανής ή αυτοκινήτων κ.α. δεν μπορούμε να τυπώσουμε με κανένα από τα παραπάνω υλικά. Αντ' αυτών υπάρχουν ειδικά βινύλια με πρόσφυση σε τέτοια υφάσματα. Σε κάθε περίπτωση καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή μαζί μας και να δούμε το υλικό στο οποίο επιθυμείτε να τυπώσετε όπως και το προς εκτύπωση θέμα.

  Όπως προαναφέραμε η θερμομεταφορά είναι στην ουσία εφαρμογή υψηλής πίεσης και θερμοκρασίας στο ύφασμα. Αυτές οι συνθήκες ενδέχεται να βλάψουν τα εξαιρετικά λεπτά και ευαίσθητα υφάσματα. Τα βαμβακερά όπως και τα μείγματα βαμβακιού-πολυεστέρα και πολυεστέρα-ακρυλικού είναι αποδεδειγμένως ανθεκτικά στην μέθοδο της θερμομεταφοράς. Τα υπόλοιπα υφάσματα διαφόρων συνθέσεων μετά το πάτημα στην ειδική πρέσσα είναι δυνατόν να εμφανίσουν γυαλάδες και αλλαγή στον χρωματισμό τους που δεν θα εξαφανιστούν μετά το πλύσιμο, ενώ τα ίδια τα υλικά της θερμομεταφοράς ίσως να μην δίνουν ένα όμορφο αποτέλεσμα συνδυασμένα με κάποια πολύ γυαλιστερά ή ημιδιαφανή υφάσματα. Δεν ενδείκνυται επίσης για εκτύπωση οποιοδήποτε πλεκτό ύφασμα.

  Και μην ξεχνάτε! Δείξτε μας το ύφασμα και το θέμα που θέλετε να τυπώσετε και θα σας ενημερώσουμε για το αποτέλεσμα.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 13. Μπορώ να τυπώσω χρυσό, ασημί ή glitter;

 14. Το βινύλιο διαθέτει ανάμεσα στα αρκετά και ζωντανά χρώματα και μεταλλικό ασημί ή χρυσό, αστραφτερό ασημί, χρυσό ή χάλκινο, όπως και glitter ασημί, χρυσό, ροζ, λευκό και μαύρο.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 15. Μέχρι πόσα χρώματα μπορώ να έχω σε μία εκτύπωση βινυλίου;

 16. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός. Μπορείτε να εξαντλήσετε το χρωματολόγιο του υλικού. Για περισσότερα από δύο χρώματα στείλτε μας το σχέδιο που θέλετε να τυπώσετε και θα σας ενημερώσουμε για το κόστος. Αυτός εξαρτάται από τις διαστάσεις του σχεδίου και τον αριθμό των χρωμάτων.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 17. Μπορώ να τυπώσω με βινύλιο σε λευκό ύφασμα;

 18. Η διαφορά ανάμεσα στο απλό χαρτί και το βινύλιο είναι πως το δεύτερο διαθέτει ελάχιστα (σε σχέση με τον πλούτο των εκτυπωμένων χρωμάτων) αλλά πολύ πιο ζωντανά και βαθιά χρώματα. Έτσι αν για κάποιον λόγο επιθυμείτε έντονο, μεταλλικό ή glitter χρώμα στο λευκό σας t-shirt επιλέγετε το βινύλιο. Ένας επιπλέον λόγος είναι και το επιθυμητό μέγεθος της στάμπας αφού για το απλό χαρτί το μέγιστο μέγεθος είναι το Α3 (περίπου 28εκ. x 40εκ.) ενώ με το βινύλιο μπορούμε σε κάποιες περιπτώσεις να καλύψουμε και ολόκληρη την επιφάνεια ενός t-shirt (στήθος ή πλάτη). Αν δεν συντρέχει κάποιος από τους παραπάνω λόγους επιλέγετε το απλό χαρτί που δίνει υπέροχο αποτέλεσμα και αποφεύγετε το επιπλέον κόστος του βινυλίου.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 19. Ποιες χρωματικές δυνατότητες διαθέτω εάν θέλω να τυπώσω ένα κείμενο;

 20. Αν τυπώσετε σε λευκό ύφασμα οι χρωματικές δυνατότητες είναι άπειρες, όσα τα χρώματα που μπορεί να τυπώσει ένας εκτυπωτής. Για ανοιχτόχρωμα υφάσματα εάν επιλέξουμε το απλό χαρτί δεν μπορούμε να τυπώσουμε τα χρώματα που είναι πιο ανοιχτά ή επηρεάζονται ιδιαίτερα από το χρώμα του ρούχου. Σε τέτοιες περιπτώσεις όπως και για τα σκουρόχρωμα και τα μαύρα, επιλέγουμε το βινύλιο με το ανάλογο χρωματολόγιο.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 21. Μπορώ να προμηθευτώ μια στάμπα από το κατάστημά σας και να την τυπώσω σε ρούχο μου μόνος μου στο σπίτι;

 22. Τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τις στάμπες μεταφέρονται στο ύφασμα με τη βοήθεια ειδικής πρέσας που εφαρμόζει στο ύφασμα εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία και πίεση. Τα οικιακά σίδερα και πρέσες σιδερώματος σε καμιά περίπτωση δεν επιτυγχάνουν ανάλογη θερμοκρασία και πίεση με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η σταθεροποίηση του υλικού στο ύφασμα.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 23. Θέλω να τυπώσω μια φωτοραφία. Υπάρχουν περιορισμοί στο χρώμα του υφάσματος που θα τυπώσω;

 24. Η φωτογραφία που θα φέρετε θα τυπωθεί με τα χρώματα της σε οποιοδήποτε χρώμα υφάσματος θελήσετε. Επομένως εκκρεμεί μόνο το θέμα του συνδυασμού των χρωμάτων (φωτογραφίας και ρούχου).


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 25. Γιατί όταν τυπώνω φωτογραφικό αρχείο σε χρωματιστό ύφασμα το υλικό είναι σκληρό και δύσκαμπτο; Μπορώ να το αποφύγω αυτό;

 26. Όταν τυπώνουμε ένα φωτογραφικό αρχείο (φωτογραφία, εικόνα από το διαδίκτυο, σχέδιο, ζωγραφιά, σκαναρισμένη εικόνα κλπ) πρέπει να αποφύγουμε το σκοτείνιασμα και το χάσιμο των χρωμάτων επάνω στο χρωματιστό ύφασμα (ιδίως τα σκουρόχρωμα ή τα μαύρα). Επομένως όταν δεν μπορούμε να τυπώσουμε κατευθείαν το απλό χαρτί το μεταφέρουμε πρώτα σε ένα επικαλυπτικό υλικό το οποίο με τη σειρά του μεταφέρεται με την ειδική πρέσα στο ρούχο. Αυτό το επικαλυπτικό υλικό είναι αρκετά παχύ και λίγο δύσκαμπτο χαρακτηριστικά που γίνονται εντονότερα όσο πιο λεπτό είναι το ύφασμα. Αν μπορείτε αποφύγετέ το ή φυλάξτε το για τα φούτερ και τα χοντρά υφάσματα.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 27. Υπάρχει μέθοδος ψηφιακής εκτύπωσης απευθείας σε ρούχο;

 28. Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν έχει απαντηθεί ακόμη.

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣsitemap site map facebook

Προμηθευόμαστε τα προς πώληση ρούχα από τις παρακάτω εταιρείες:


clothing logos

Θα μας βρείτε στην εξής διεύθυνση:

Μαρούσι
Ανδ. Παπανδρέου 35
The Mall Athens, επίπεδο 0
210-6300402
mall@maco.gr


 

 

 

 

 

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ© 2012 Maco, All rights reserved