logo maco
text contact about us info

Εκτύπωση
θερμομεταφοράς-
Υλικά- Δυνατότητες


Θέματα και σχέδια για εκτύπωση

Το προς εκτύπωση αρχείο

Υλικά και επιφάνειες που είναι δυνατό να εκτυπωθούν

Φροντίδα των εκτυπωμένων ρούχων

Λοιπές ερωτήσειςΣυλλογή
Εποχιακά
Προτυπωμένα
Στρας
Κάρτα πόντων
Δωροεπιταγή

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ

FAQΤο προς εκτύπωση αρχείο:

 1. Από τι είδους αρχεία μπορώ να τυπώσω σε ύφασμα;
 2. Θέλω να τυπώσω κείμενο σε ένα t-shirt. Τι αρχείο πρέπει να φέρω;
 3. Θέλω να τυπώσω μια φωτογραφία σε ένα ρούχο. Σε τι αρχείο πρέπει να την φέρω;
 4. Εκτός από το κείμενο θέλω να τυπώσω και κάποιο/α σχέδιο/α στο t-shirt. Να φέρω ένα αρχείο word (.doc) στο οποίο θα τα έχω στήσει με τον τρόπο που θέλω;
 5. Από ποια αρχεία μπορώ να τυπώσω με βινύλιο;
 6. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρχείων bitmap και vector;
 7. Έχω βρει ένα αρχείο στο διαδίκτυο και θέλω να τυπώσω μόνο το θέμα αφαιρώντας το φόντο. Είναι αυτό εφικτό;


ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ 1. Από τι είδους αρχεία μπορώ να τυπώσω σε ύφασμα;

 2. Με την μέθοδο και τα υλικά της θερμομεταφοράς μπορούμε να τυπώσουμε σχεδόν από όλα τα είδη αρχείων. Ενδεικτικά .cdr (Corel), ai. (Illustrator), psd. (Photoshop), .pdf, .eps, jpg. .tiff, .gif, .png, .bmp, .doc. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως κάθε θέμα μπορεί να εκτυπωθεί και κάθε τρόπος εκτύπωσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιοδήποτε είδος αρχείου. Στείλτε μας το αρχείο σας για να σας ενημερώσουμε για τον τρόπο και το υλικό με το οποίο μπορεί να εκτυπωθεί. Δεν τυπώνουμε από αρχεία Excel και Powerpoint.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 3. Θέλω να τυπώσω κείμενο σε ένα t-shirt. Τι αρχείο πρέπει να φέρω;

 4. Μπορείτε να τυπώσετε κείμενο επι τόπου στο κατάστημα. Μας υπαγορεύετε το κέιμενό σας, διαλέγετε χρώμα, γραμματοσειρά και μέγεθος... και έτοιμο.

  Εάν θέλετε να γράψετε ένα κείμενο με μια δική σας γραμματοσειρά και να το ετοιμάσετε στον υπολογιστή σας, θα πρέπει να το φτιάξετε σε ένα vector αρχείο (δηλαδή σε Corel ή σε Illustrator) μετατρέποντας όμως τις γραμματοσειρές σε αντικείμενα, curves για το Corel και outline για το Illustrator. Σε διαφορετική περίπτωση και εφόσων δεν διαθέτουμε την γραμματοσειρά σας στον υπολογιστή μας το αρχείο σας θα ανοίξει με μια άλλη γραμματοσειρά.
  Τα παραπάνω δεν είναι εφικτά: α) με αρχεία του Word ή του Powerpoint ακόμα και αν έχουν μετατραπεί σε pdf, β) με αρχεία του Photoshop όταν πρόκειται να τυπώσουμε σε σκουρόχρωμα ή μαύρα υφάσματα, διότι για αυτά χρειαζόμαστε αρχεία vector.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 5. Θέλω να τυπώσω μια φωτογραφία σε ένα ρούχο. Σε τι αρχείο πρέπει να την φέρω;

 6. Αναλόγως από που προέρχεται μια φωτογραφία έχουμε τα εξής αρχεία:

  ~Εάν την έχετε βρει στό διαδίκτυο...
  ...θα μας φέρετε το αρχείο στο οποίο την έχετε βρει, δηλαδή συνήθως .jpg, .gif, .png.
  ~Εάν την έχετε τραβήξει με μία φωτογραφική μηχανή...
  ...μας φέρνετε την κάρτα μνήμης της φωτογραφικής μηχανής, την φωτογραφική μηχανή με το δικό της καλώδιο USB, ή το αρχείο σε ένα στικάκι μεταφοράς αρχείων.
  ~Εάν την έχετε τραβήξει με μία συσκευή κινητού τηλεφώνου...
  ...μας την στέλνετε επί τόπου με blue tooth, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή την φέρνετε σε ένα στικάκι μεταφοράς αρχείων.
  ~Εάν την έχετε κατασκευάσει ή επεξεργαστεί στο Photoshop ή άλλο παρεμφερές πρόγραμμα...
  ...μας φέρνετε το .psd αρχείο σε ένα στικάκι μεταφοράς αρχείων.
  ~Εάν την έχετε σε τυπωμένη μορφή (ανεξαρτήτως της αρχικής πηγής)...
  ...μας φέρνετε την τυπωμένη φωτογραφία να την σκανάρουμε (μέχρι μέγεθος Α4 και όχι μεγαλύτερο). Το αποτέλεσμα παρουσιάζει μικρότερη ή μεγαλύτερη απόκλιση από τα χρώματα της εικόνας που θα μας φέρετε αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος για να τυπώσουμε την φωτογραφία σας σε t-shirt.
  Σημ: Αν έχετε σε ηλεκτρονική μορφή κάποιο αρχείο μην το τυπώνετε (ειδικά σε οικιακούς εκτυπωτές) για να μας το φέρετε. Το προτότυπο αρχείο θα δώσει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 7. Εκτός από το κείμενο θέλω να τυπώσω και κάποιο/α σχέδιο/α στο t-shirt. Να φέρω ένα αρχείο word (.doc) στο οποίο θα τα έχω στήσει με τον τρόπο που θέλω;

 8. Το Word όπως και τα υπόλοιπα προγράμματα του Office δεν είναι κατά καμία έννοια γραφιστικά προγράμματα. Αυτό σημαίνει πως δεν σας δίνουν την δυνατότητα να "στήσετε ένα εικαστικό". Τα clipart του Word έχουν εξαιρετικά χαμηλή ανάλυση και την όποια "σύνθεση" ετοιμάσετε σε αυτό θα την ξαναφτιάξουμε από την αρχή διότι δεν μπορούμε να τυπώσουμε κατευθείαν από αρχείο Word. Φέρτε λοιπόν το σχέδιο σας ξεχωριστά από το κείμενο και θα συνδυάσουμε επί τόπου και τα δύο σε ένα ωραίο αποτέλεσμα για το t-shirt σας.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 9. Από ποια αρχεία μπορώ να τυπώσω με βινύλιο;

 10. Το βινύλιο είναι ένα υλικό σε μορφή λεπττού φιλμ το οποίο χαράσσεται σε ειδικό μηχάνημα. Αφαιρώντας το περιττό μέρος του υλικού απομένει το ωφέλιμο (το αρχικό σχέδιο δηλαδή) το οποίο τυπώνουμε στο ύφασμα. Αφορά τα χρωματιστά υφάσματα και κυρίως τα σκουρόχρωμα και τα μαύρα. Τα αρχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτήν την διαδικασία είναι μόνο τα vector (διανυσματικά), δηλαδή από προγράμματα όπως το Corel και το Illustrator. Τα σχέδια που θέλουμε να τυπώσουμε με βινύλιο πρέπει να έχουν πλακάτα χρώματα (καθαρά χρώματα μέσα σε συγκεκριμένα περιγράμματα), όχι ντεγκραντέ ή σβησίματα και όχι ιδιαίτερα περίπλοκα εικαστικά ή μικροσκοπικά στοιχεία.
  Επιλέξτε για να δείτε παράδειγμα.

  Σημ: Υπάρχει δυνατότητα ορισμένα αρχεία bitmap που παρουσιάζουν σχέδια με πλακάτα χρώματα και καθαρά περιγράμματα να μετατραπούν σε vector. Στείλτε μας το αρχείο που επιθυμείτε να τυπώσετε να σας ενημερώσουμε αν γίνεται με βινύλιο.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 11. Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αρχείων bitmap και vector;

 12. Με απλά λόγια τα bitmap είναι φωτογραφικά αρχεία που αποτελούνται από pixels, τα μικροσκοπικά αυτά τετραγωνίδια που παρατηρούμε όταν μια φωτογραφία στον υπολογιστή δεν έχει πολύ καλή ανάλυση. Bitmap είναι όλα τα αρχεία που κατεβάζουμε αναζητώντας φωτογραφίες στο Google, ή τα αρχεία του Photoshop. Για αυτού του τύπου τα αρχεία παίζει ρόλο η ανάλυση (τα dpi ή οι διαστάσεις τους σε pixels που αναγράφονται κάτω από κάθε φωτογραφία στο Google). Τα vector (διανυσματικά στα ελληνικά) είναι αρχεία στα οποία το θέμα απαρτίζεται από περιγράμματα και επιφάνειες. Δεν υπάρχουν εδώ pixels και δεν τίθεται θέμα ανάλυσης. Όσο και αν "ζουμάρουμε" σε ένα vector αρχείο δεν θα δούμε ποτέ pixels.


  ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ


 13. Έχω βρει ένα αρχείο στο διαδίκτυο και θέλω να τυπώσω μόνο το θέμα αφαιρώντας το φόντο. Είναι αυτό εφικτό;

 14. Αρχείο από το διαδίκτυο σημαίνει 95% bitmap. Στην προκειμένη περίπτωση μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιο στοιχείο της εικόνας είτε με το χέρι (κόβοντας την εκτύπωση με ψαλίδι) είτε στον υπολογιστή υπό την προϋπόθεση πως το αρχείο έχει καλή ανάλυση και το στοιχείο που θέλουμε να πετάξουμε ξεχωρίζει εύκολα από το υπόλοιπο σώμα της εικόνας λόγω χρώματος, φωτεινότητας ή περιγράμματος.

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣsitemap site map facebook

Προμηθευόμαστε τα προς πώληση ρούχα από τις παρακάτω εταιρείες:


clothing logos

Θα μας βρείτε στην εξής διεύθυνση:

Μαρούσι
Ανδ. Παπανδρέου 35
The Mall Athens, επίπεδο 0
210-6300402
mall@maco.gr


 

 

 

 

 

ΚΟΡΥΦΗ ΣΕΛΙΔΑΣ© 2012 Maco, All rights reserved